Ylityö- ja vuoronvaihtokielto 10.6.-30.6.2020

11.6.2020


SuPer, Tehy ja ERTO ovat julistaneet AVAINTES-sopimusalan sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen työpaikoille ylityö- ja vuoronvaihtokiellon.

Tehyn ja Superin työsuhteiset jäsenet Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä tukevat neuvottelujen vauhdittamista osallistumalla ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon. Molemmat edellä mainitut työtaistelutoimet ovat laillisia.

Määräaikainen ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa heti! Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa keskiviikkona 10.06.2020 klo 9.00 ja päättyy 30.06.2020 klo 23.59. 

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana Tehyn ja Superin jäsenet tekevät töitä normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti, eli ylityötä ei tehdä ja työvuoroja vaihdeta. Työnantajan valmiuslain nojalla koronan vuoksi määräämä ylityö on rajattu toimenpiteen ulkopuolelle. Työnantajan määrätessä työtaistelun aikana ylityöhön valmiuslain perusteella, tulee tästä täytettävä lomake (työnantajan yksipuolinen ilmoitus työvuoron muuttamisesta koronavirusepidemian aikana) toimittaa luottamusmiehelle!

Miksi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työsuhteiset tehyläiset ja superilaiset ovat mukana?

Kuntasektoria heikommat työehdot Avaintassa ovat kunnille syy ulkoistaa toimintaa säästösyistä halvemman työehtosopimuksen piiriin, eli harjoittaa sopimusshoppailua. Viime aikoina myös erikoissairaanhoidossa on käynnistynyt kuntayhtymien vastuulla olevien toimintojen uudelleenjärjestelyjä esimerkiksi osuuskuntamuotoon, pois kunnallisten sopimusten piiristä – kuten Oulun seudulla OYS-ERVA Osuuskunnassa, jossa työnantaja ei ole ollut sopimaan Superin ja Tehyn kanssa.
 

Lisää tietoa asiasta http://tehy.fi/liittokierros/avainta


Huom! Toisin kuin työnantajan edustajat kuuluvat viestivän lisätyö ja tuottavan toiminnan malli -sopimukset EI OLE voimassa. Emme suosittele edellä mainittujen töiden tekemistä yksipuolisella lupauksella paremmasta korvauksesta.
 

Tarvittaessa lisätietoja paikallisesti:

Outi Puoskari, ammattiosaston puheennjohtaja p. 040 014 5707
Jouni Hackzell, luottamusmies p. 040 125 9371
Kristiina Riekki, luottamusmies p. 040 125 7513