Jaksotyöaikamääräykset uudistuvat (Kiitos kokeilulaisille!)

5.6.2014Tehy ry:n valtuusto hyväksyi kokouksessaan 4.6. nykyisten kunta-alan pääsopijajärjestöjen ja KT Kuntatyönantajat neuvotteleman tuloksen uusista jaksotyöaikamääräyksistä. Uudistus tuli tarpeeseen, sillä edelliset määräykset olivat yli 20 vuotta vanhat. Uudistuksen myötä parannetaan jäsentemme työhyvinvointia ja tuodaan oikeudenmukaisuutta työaikasuunnitteluun.

Uusien määräyksien myötä ns. muodollinen jaksotyö vaipuu historiaan, ja on vain yhdet jaksotyömääräykset. Muodollisen jaksotyön epäreilut keskeytykset häviävät. Muutenkin kesketysmääräyksiä on selkiytetty ja parannettu.

Toinen merkittävä uudistus koskee arkipyhäjaksoja: jatkossa arkipyhä vähentää entiseen malliin työaikaa, mutta myös ylityörajaa. Eli arkipyhää ei tarvitse ns. täyttää, vaan ylityöt alkavat pyöriä työajan täytyttyä kuten muillakin jaksoilla. Muita uudistuksia ovat esim. se, että työvuorolistoihin on suunniteltava työaikakorvaukset näkyviin.

Ammattiosastomme oli aktiivisesti mukana kehittämässä näitä uusia jaksotyömääräyksiä. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin naistentautien, genetiikan ja synnytysten vastuualue oli  yksi viime vuonna tehdyssä jaksotyökokeilussa mukana olleista yksiköistä. Suurin osa kokeiluun osallistujista oli tehyläisiä. Kokeilusta saatua kokemusta ja palautetta käytettiin apuna näitä uusia määräyksiä laadittaessa. Lisäksi pääluottamusmiehemme oli korvaamaton asiantuntija-apu ja yhteistyötaho kokeilun aikana ja sen jälkeen.

Haluamme kiittää kokeiluun osallistuneita jäseniämme naistentautien, genetiikan ja synnytysten vastuualueella, joille kokeilujakso oli koetteleva. Ilman kokeilua nämä uudet määräykset eivät olisi olleet mahdollisia, ja nyt saatu tulos on osaltaan kokeiltuun osallistuneiden ansiota! Kiitos! Lisäksi kiitoksemme kaikille, joihin kokeilu vaikutti myös välillisesti tai välittömästi, ja kaikille niille, jotka työskentelivät lannistumatta tämän uudistuksen parissa.

Tiedotamme lisää aiheesta, kunhan muutoksien voimaantulo lähestyy.                    

    

Lisätietoja antavat tarvittaessa:
Juha Honkakoski, Tehy PPSHP pääluottamusmies, Tehyn valtuutettu, p. 040 126 3574 tai 1063, juha.honkakoski ät ppshp.fi
Kai Tervo, Tehyn valtuutettu p. 040 125 7513 tai 1050, kai.tervo ät tehy.net
Tatu Tiala, Tehy PPSHP ao 707 ry tiedottaja p. 050 345 7509, pernasoppa ät gmail.com

Aiheesta muualla:
Tehy ry: ”Jaksotyöaikaan tulossa uudistuksia” http://www.tehy.fi/tehy/ajankohtaista/?x22250=27720417
Maija Wilskman (Tehy ry): ”Jaksotyöpalapeli on valmis” http://blogi.tehy.fi/kirjoitukset/jaksotyopalapeli-on-valmis/

Liitteet