Neuvottelutulos: Lähihoitajille (ym.) ja sairaan-, röntgen-, ym. hoitajille jatkossa sama palkka

1.4.2016


Tehy PPSHP ja työnantaja ovat päässeet paikallisneuvotteluissa tulokseen palkkausjärjestelmän uudistamisesta.

Vuonna 2013 talossamme uudistettiin hoitoalan ammattitehtävien (HOI040) työn vaativuuden arviointijärjestelmä. Entisten kolmen palkkatason tilalle tuli viisi tasoa.

Tarkoitus oli uudistaa vaativien hoitoalan ammattitehtävien (HOI030, sairaanhoitajat, röntgenhoitajat, suuhygienistit, kätilöt, fysioterapeutit jne.) palkkausjärjestelmä noin 1½ vuoden mittaisella projektilla siten, että se olisi valmis vuonna 2017.

Neuvotteluissa kuitenkin todettiin, että projekti voidaan päättää jo nyt ja ottaa molempiin tehtäviin käyttöön sama, vuonna 2013 tehty järjestelmä. Taustalla on kaksi asiaa: toisaalta yhteiskuntasopimukseen liittyvä paikallisen sopimisen lauseke, jonka mukaan myös työehtosopimusta pienemmistä palkoista voidaan sopia ja toisaalta lähi- ja sairaanhoitajakoulutuksen yhdistyminen vuonna 2018.

Kenenkään sh/rh/ft/jne. palkka ei laske heti, vaan siirtymäaikaa on vuoden verran, 1.4.2017 asti, jonka jälkeen palkat tarkistetaan HOI040-hinnoittelun luokkiin. Määräaikaiset tai pitkiltä vapailta palaavat tarkistetaan aiemmin.

Vaihtoehtona olisi ollut työnantajan suunnitelma muuttaa kaikki vaativien hoitoalan ammattitehtävien vakanssit lähihoitajan tehtäviksi, mikäli olisi koskettanut jäsenkuntaamme enemmän.

Projektin ennenaikaisesta loppumisesta säästyneet rahat käytetään lääkäreiden toimenpidepalkkiojärjestelmän kehittämiseen sairaanhoitopiirissä. Kyseessä on terveysasemilta tuttu järjestelmä, jossa jokaisesta työtehtävästä maksetaan pieni erilliskorvaus.

Tehy PPSHP on hyväksynyt neuvottelutuloksen, ja se astuu voimaan sairaanhoitopiirin hallituksen vahvistuksen myötä.

 

//Tehy PPSHP

 

UUTISTA PÄIVITETTY 2.4.: Sopimus peruuntui sillinsyöntivaikeuksien vuoksi. Voi hö.