Visalan sairaalassa aloitetaan yt-neuvottelut

6.9.2016Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on antanut henkilöstönedustajille 6.9. yhteistoimintaneuvotteluesityksen koskien Visalan sairaalaa.

Esityksen taustalla on sairaalan ylilääkärin irtisanoutuminen ja psykiatrien huono saatavuus sairaalaan. Esityksen mukaan henkilöstöä vähennetään enintään 40 vuoden 2016 loppuun mennessä.

KP24.fi-uutispalvelussa uutisoitiin tänään virheellisesti, että henkilöstöä vähennetään vähintään kymmenen henkeä. Mitään vähimmäismäärää esityksessä ei kuitenkaan ole. Kuten aina yt-neuvotteluissa, nytkin pyritään ensisijaisesti muihin ratkaisuihin.  

Tehy PPSHP näkee Visalan sairaalan tärkeänä osana sairaanhoitopiiriä ja Oulun eteläisen alueen mielenterveyspalveluita. Sairaalan ammattitaitoinen hoitohenkilökunta ansaitsee parempaa kuin sairaalan lopettamisuhkan. Potilaiden siirto toisiin hoitoyksiköihin tulee olemaan haasteellista. Tehy PPSHP kantaa suurta huolta niin henkilökunnan jaksamisesta kuin myös mahdollisten muutosten vaikutuksesta työ- ja potilasturvallisuudelle.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat keskiviikkona 14.9. ja niistä tullaan tiedottamaan niiden edetessä neuvotteluosapuolten sopimalla tavalla. Sairaanhoitopiirissä tulee voimaan rekrytointikielto koskien neuvottelujen piirissä olevia tehtäviä.

Lisätietoja tarvittaessa antavat:

Juha Honkakoski, pääluottamusmies, Tehy PPSHP, p. 040 126 3574, juha.honkakoski@ppshp.fi
Tatu Tiala, puheenjohtaja, Tehy PPSHP, p. 040 0145 707, tatu.tiala@ppshp.fi