Ajankohtaista neuvottelutilanteesta

16.1.2018Työehtosopimusneuvottelut jatkuvat kiivaina Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen aikaansaamiseksi. Tehyn neuvottelijoina ovat puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi. Neuvotteluissa on kolme päätavoitetta: Koulutetun hoitohenkilökunnan oma sopimus, ostovoiman turvaava palkankorotus, joka vastaa vähintään työmarkkinoiden yleistä linjaa sekä julkisen sektorin lomarahaleikkausten kompensaatio kertakorvausajatuksella.

Tehy ja sisarliittomme Super haluavat koulutetulle hoitohenkilöstölle oman työehtosopimuksen, koska nykyisessä neuvottelujärjestelmässä on vaikea edistää hoitohenkilökunnan edunvalvontaa ja palkkakehitystä. Hoitohenkilöstöön sovelletaan tällä hetkellä kunnallista yleistä virka -ja työehtosopimusta. Sen piirissä on lukuisia muita ammattiryhmiä, joiden työ on erilaista kuin sosiaali- ja terveydenhuollon alalla. Kuntasektorilla oma sopimus on esimerkiksi lääkäreillä ja opettajilla.

KVTES:n sopimuskausi päättyy 31.1.2018. Tehyn valtuusto on koolla heti seuraavana päivänä eli 1.2.2018 ja tekee tarvittavat päätökset neuvottelutilanteesta riippuen. Järjestölliset tukitoimet ovat tarvittaessa mahdollisia tämän jälkeen. Mahdollisten tukitoimien laajuudesta ja muodosta emme vielä tiedä. Tukitoimien aktivoituessa ne koskevat myös meidän ammattiosastoamme, koska olemme Suomen suurimpien ammattiosastojen joukossa. Mahdollisista tukitoimista informoimme erikseen.

Lisätietoja antavat tarvittaessa:
Outi Puoskari, puheenjohtaja Tehy PPSHP, p. 040 0145 707, outi.puoskari ät ppshp.fi
Juha Honkakoski, pääluottamusmies Tehy PPSHP, 040 1263 574, juha.honkakoski ät ppshp.fi

 

Liitteet