Terveisiä kevätkokouksesta!

29.4.2018
Tehy PPSHP sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 26.4.2018 Oulussa, Lapland Hotelsissa.

Paikalla oli 70 jäsentä tekemässä päätöksiä, kuuntelemassa missä mennään sekä nauttimassa Lapland Hotelsin kokkien tekemästä herkullisesta ruuasta. Aloitimme kello 16 nauttimalla maukkaasta alkusalaatista, mureasta lohesta ja pottuvoista ja suussasulavasta suklaaleivosjälkkäristä.

Kello 17 siirryimme salin puolelle. Olimme saaneet vieraaksi sairaanhoitopiirin varsin tuoreen johtajan Ilkka Luoman kertomaan viime hetken tilanteesta työpaikallamme ja vähän laajemminkin.

Johtaja Luoma kertoi muun muassa mahdollisesti uusiksi menevistä Tulevaisuuden sairaala -suunnitelmista. Suunnitellut purkutyöt keskusleikkausosaston seudulla on keskeytetty, ja nyt pohditaan voisiko uuden sairaalan rakentaa vähän nopeammin, mutta vähemmillä väistöillä ja muutoilla. Päivystysasetus kuitenkin luo paineita OYSin toiminnan lisäämiseksi, ja sitä on hankala toteuttaa leikkaussaleja vähentämällä.

Lisäksi käytiin katsaus maakuntauudistuksen ja soteuudistuksen tilanteeseen. Lakiesityksiä on lausuttu ja vasta syksyllä näiden lausuntojen perusteella tiedetään enemmän. Yleisö esitti myös kysymyksiä tulevaisuudesta ja esim. sairaanhoitopiirin viestinnästä. 

Yleisön joukosta kuultua johtajan puheenvuoron jälkeen: "Mikäli tämä uusi johtaja johtaa yhtä hyvin kuin puhuu, niin olemme hyvissä käsissä."

Kello 18 jälkeen päästiin varsinaisen ammattiosaston kokouksen pariin. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin pääluottamusmiehemme Juha, joka veti ammattitaitoisesti ja ilman vatulointia kokousta eteenpäin. Sihteerin pestin sai sihteerimme Krisse.

Kuulimme toiminta- ja talouskertomuksen, jotka kokous hyväksyi. Kuulimme toiminnantarkastajien lausunnon ja sen sekä edellämainittujen kertomusten perusteella kokous myönsi vuoden 2017 hallitukselle tili- ja vastuuvapauden.

Listalla oli lisäksi ammattiosaston sääntöjen muuttaminen. Kokous muutti ammattiosaston sääntöjä kahden pykälän osalta. Pykälästä 11 poistettiin velvoite julkaista kokouskutsut Tehy-lehdessä tai Kalevassa. Jatkossa kokouskutsut tulevat virallisesti sähköpostilla ja ammattiosaston kotisivuilla, mutta toki niistä jatkossakin tiedotetaan kaikissa mahdollisissa viestintäkanavissamme.

Lisäksi sääntöjen 1 pykälään vaihdettiin toiminta-alueemme. Entinen toiminta-alue "Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toimipisteet" jääköön historiaan maakunta- ja soteuudistuksen häämöttäessä, ja tilalle vaihdettiin "Pohjois-Pohjanmaan maakunnan sosiaali- ja terveysalan toimipisteet." Nyt olemme valmiita uudistukseen tältäkin osalta.

Lopuksi arvottiin Tehy-tuotteita onnekkaille sekä myytiin halvanhalpoja lippuja elokuvateatteri Stariin ja uimahalli Zimmariin. Nähdään viimeistään syyskokouksessa!

//Tehy PPSHP