Riitta Sammalkangas on Vuoden Mielenterveystyöntekijä

28.3.2019 klo 09:15Tehy PPSHP onnittelee ylpeänä Riitta Sammalkangasta Oulaskankaan sairaalan psykiatriselta osastolta! SMTHL ry on valinnut Riitan Vuoden Mielenterveystyöntekijäksi.

Suomen Mielenterveyshoitoalan Liitto on valinnut Vuoden Mielenterveystyöntekijäksi ylivieskalaisen Riitta Sammalkankaan, sisukkaan ja sinnikkään jatkuvasta oppimisesta kiinnostuneen naisen.

Palkitulla Riitalla on takanaan pitkä työura muun muassa pari vuotta sitten lakkautetussa Ylivieskan Visalan sairaalassa. Sieltä hän siirtyi työskentelemään Oulaisiin, Oulaskankaan sairaalan psykiatriselle osastolle. 

Riitta on kouluttautunut alkujaan mielenterveyshoitajaksi. Seuraavaksi hän hankki seksuaalineuvojan pätevyyden.  Tuoreimpana hänellä on todistus seksuaaliterapeutin opintojen suorittamisesta. Riitta on käynyt lisäksi läpi tunnekeskeisen pariterapian perusteet ja parhaillaan hän opiskelee työnsä ohessa parisuhteen psykoanalyyttistä ymmärtämistä ja hoitoa.

Sammalkangas kertoo, että ihmisen mieli on kiinnostanut häntä aina. – Seksuaalisuuden alueella ilmenevät monipolviset häpeäongelmat innostivat minut ensimmäisiin jatko-opintoihini.

Ammattiavun tarpeellisuuden Riitta kertoo havainneensa erityisesti niiden ihmisten parissa, jotka ovat tulleet hyväksikäytetyiksi tai joutuneet muun seksuaalisen väkivallan kohteiksi. – Tähän liittyy myös kiinnostukseni selvittää trauman vaikutukset ihmismielelle. 

Työyhteisössä Riitta on myös uranuurtaja. Tällä hetkellä tekee nimittäin polikliinista vastaanottotyötä Oulaskankaan sairaalan psykiatrisen osaston yhteydessä. Riitan "klinikka" on osoittanut nopeasti tarpeellisuuteensa. 

Työtoverit kiittävät Sammalkangasta hänen kyvystään kohdata asiakkaansa ja hänen vilpittömästä halustaan auttaa kanssaihmisiä tasapuolisesti, statuksista riippumatta. Myös potilailta tulleet hyvät palautteet kertovat omaa hyvää kieltään Riitasta.  Erityiskiitokset Sammalkangas saa lisäksi työyhteisöä kovasti ilahduttavasta ominaisuudestaan, hersyvästä huumoristaan.

Suomen Mielenterveyshoitoalan Liitto ry

(SMTHL teksti: Ulla Aurio)