Minna Tikkanen on Vuoden Röntgenhoitaja 2019

10.5.2019

Kuva: kuvan oikeudet Suomen Röntgenhoitajaliitto ry ja kuvaaja Maria Pirttikoski
Kuva: kuvan oikeudet Suomen Röntgenhoitajaliitto ry ja kuvaaja Maria Pirttikoski

Suomen Röntgenhoitajaliitto ry palkitsi Vuoden röntgenhoitaja 2019 -palkinnolla OYS:n lasten röntgenissä työskentelevän Minna Tikkasen. Minna on erityisen perehtynyt lasten kuvantamisen optimointiin, laadunvarmistukseen, työohjeiden tekoon ja perehdytykseen.

Minna on valmistunut röntgenhoitajaksi Oulussa vuoden 1998 lopussa. Hän on työskennellyt koko uransa OYS:ssa diagnostiikan puolella, josta viimeiset 15 vuotta lasten röntgenissä.

Hän pitää röntgenhoitajan perustyöstä ja toteaa, että asiakkaat ja potilaat ovat työn suola. Natiivikuvantaminen on Minnan ykkösjuttu, koska siinä näkee reaaliajassa oman käden jäljen. Hän on ahkera luennoitsija ja esiintyy aina pyydettäessä paikallisesti, kansallisesti ja jopa kansainvälisesti.

Esimies ja työkaverit kertovat, että röntgenhoitaja Minna Tikkanen selvittää aktiivisesti näyttöön perustuvaan tietoon pohjautuen tutkimusten laadunhallintaan ja kuvantamiseen liittyviä kokonaisuuksia.

"Hän käyttää tätä tietoa niin, että voimme parantaa kuvanlaatua ja alentaa säderasitusta potilaan parhaaksi. Hän pitää koulutuksia ja tekee laadukasta työtä itsearviointiprojekteissa. Työskentely on varmaa ja sujuvaa. Minna auttaa ja tukee haastavissa tehtävissä.", kertovat työkaverit.

Lapsipotilaan kuvauksissa Minnalla on työkavereiden mukaan ihana tapa ottaa koko perhe huomioon lapsipotilaan kuvauksissa.

Radiografia-päivillä palkittu Minna on myös järjestöaktiivi. Hän on kuulunut Tehyn PPSHP:n ammattiosaston hallitukseen ja ollut vuosia myös kuvantamisen alueen luottamusmies. Minna on ollut pitkään mukana Pohjois-Pohjanmaan Radiografi - yhdistyksen toiminnassa. Suurimman osan yhdistysajastaan hän on ollut rahastonhoitajana. Minna on ollut Suomen Röntgenhoitajaliiton hallituksen sekä edustajiston jäsen.

Tehy PPSHP onnittelee sydämellisesti Minnaa!