Hoitotakuun lisätöistä ehdollinen neuvottelutulos, TERVIA:n tilanne ratkaisee

4.12.2019Pääsopijajärjestöjen ja PPSHP ky:n välisissä paikallisneuvotteluissa on päästy neuvottelutulokseen hoitotakuun lisätyön ja tuottavan toiminnan mallin jatkamisesta 31.3.2020 asti. Super ja Tehy jättivät neuvottelutulokseen ehdon, joka vaaditaan toteutumiselle. Samalla neuvoteltiin myös joulun ajan työvoimatilanteesta.

Hoitotakuun lisätyösopimuksia jatketaan neuvottelutuloksen mukaan 31.3.2020, joka on samalla KVTES viimeinen voimassaolopäivä. Neuvottelutulos on ehdollinen, sillä Super ja Tehy haluavat ennen lopullista sinettiä varmistaa, että OYS-Erva-osuuskunnan eli TERVIA:n työsopimuskuviot ovat meille sopivat - eli käytössä on työehtosopimus, jonka neuvottelupöydässä me olemme.

Neuvotteluissa käytiin keskustelua myös joulun ajan tilanteesta. Joulupyhien lisäksi listassa on myös uusi vuosi ja loppiainen, eli viisi vapaapäivää normaalia enemmän. Tehy PPSHP ehdotti työnantajalle, että laajentaisimme joulun ajaksi keikkataksasopimuksen myös omaan yksikköön ja/tai käyttäisimme lisätyösopimusta ennalta tiedettyiihn vajauksiin suunnitteluvaiheessa.

Työnantajan mukaan joulun aika ei tule aiheuttamaan mitään ongelmia työvoiman riittävyydessä tai saatavuudessa. Tehy PPSHP muistuttaakin jäseniään, että mikäli työvoiman riittävyys ja saatavuus aiheuttaa vaaraa potilasturvallisuudelle tai työturvallisuudelle, tulee asiasta kertoa virallisesti eteenpäin eli tehdä HaiPro-ilmoitus. Työnantajalle tulee ilmoittaa asiasta välittömästi, eli soittaa työnantajan edustajalle pyhistä huolimatta. 

//Tehy PPSHP