Uusi ylityö- ja vuoronvaihtokielto koko kuntasektorille

25.3.2022 klo 15

Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer julistavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kuntasektorille. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa pe 25.3.2022 klo15 ja päättyy to 31.3.2022 klo 23.59.

Toimenpide koskee SOTE-sopimusalan ja KVTESin piirissä olevia Tehyn ja SuPerin työsopimussuhteisia jäseniä mukaan lukien työsopimussuhteiset esihenkilöt. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti. 

Neuvottelut eivät ole edistyneet odotetulla tavalla valtakunnansovittelijankaan johdolla.

– Elämme kriittisiä hetkiä. Nyt on lupausten lunastamisen aika. Päättäjien täytyy näyttää vihreää valoa, jotta saamme pidettyä ammattilaiset alalla ja jotta saamme tarjottua kansalaisille heille kuuluvan hoidon, painottaa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

­­Tehyn ja SuPerin pelastusohjelma nostaisi sote-henkilöstön palkkoja viiden vuoden aikana vuosittain 3,6 % tavanomaisten sopimuskorotusten lisäksi.  Pelastusohjelma maksaisi noin 300 miljoonaa vuodessa, josta osa palautuisi verotuloina.

Neuvotteluratkaisun löytämiseen on vielä aikaa ennen  lakon alkamista huhtikuun alussa.  

Kuntasektorin sopimuskausi päättyi 28.2.2022 eikä työrauha ole enää voimassa alkaen 1.3.2022.

Lue lisää Tehyn lakko-oppaasta ja UKK:t ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta! Tehyläiset tekevät vain ja ainoastaan suunnitellut työvuorot eivätkä vaihda vuoroja vaikka käskettäisiinkin. Eli vaikka ilmoitettaisiin vuoronvaihdosta, noudatetaan alkuperäistä työvuorosuunnitelmaa!

Edit 20.4.2022: Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on aloitettu uudelleen 20.4.2022 ja jatkuu toistaiseksi!