Toimijamme bloggaavat

Mitä oikeasti kuuluu?

Entinen, jo eläkkeellä oleva, kollegani kysyi eilen:” Mitä oikeesti kuuluu?” Hämmästyin ensimmäistä vastaustani – ”No ei mittään”. Jatkaessamme keskustelua antaumuksella huomasimme, että kuuluuhan sitä oikeasti vaikka mitä. Lehdistä saamme lukea Postin työehtosoppailusta, ilmastomuutokseen liittyvistä huolista, talouskasvun hiipumisesta, tulevan työmarkkinakierroksen haasteista, ikärakenteen muutoksesta – syntyvyys on laskenut roimasti ja se näkyy myös työpaikallamme. Elämme jatkuvassa muutoksen pyörässä ja sen keskellä on välillä vaikea löytää työnmielekkyyttä.  Olin hiljattain koulutuksessa, jossa kouluttaja neuvoi päivittämään omaa psykologista sopimustani suhteessa työhön. Hyödyntämään omaa arvomaailmaa työn tavoitteiden asettamisessa: miksi olen töissä, mitä saan työstäni, paljonko annan työlleni, miten työ kehittää minua ja mitä odotan työnantajaltani. Oli monipuolinen itsetutkiskelun paikka. Testaappa sinäkin!

I love Tehy – tapahtuma oli Himoksella hiljattain. Kourallinen ammattiosastomme jäseniä tarttui tilaisuuteen ja osallistui reissuun. Päivä oli täynnä ohjelmaa, jokaiselle jotakin periaatteella.  Tavoitteena oli hyvä mieli ja hyvinvointia jokaiselle. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja hymyissä suin siellä aika kului. Illan hämärtyessä kuultiin vielä hyvä kattaus suomimusaa, kun lavalla olivat Olavi Uusivirta, Maija Vilkkumaa ja Reino Nordin. Kiitokset Tehy ry:lle järjestämisestä. Toivotaan, että ensi vuonna tavataan samoissa tunnelmissa. Sitten lähdetään isolla joukolla täältä pohjoisestakin. Yhdistämme voimamme muiden alueen ammattiosastojen kanssa ja mennään porukalla.

Kohta kolme vuotta on mennyt nopeasti ammattiosaston puheenjohtajan pestissä. Ne ovat olleet arvokkaita, haastavia ja opettavaisia vuosia. Tämä syksy on ammattiosaston hallitus – ja puheenjohtajavaalin aikaa. Maanantaina 16.9. alkoi ehdolleasettumisaika ammattiosaston hallitusvaaleihin. Ammattiosaston aktiivit hoitavat muun muassa paikallisesti tehyläisten jäsenten edunvalvontaa yhdessä luottamusmiesten kanssa. Mitä se sitten on? Se on yhteistyötä ja vuoropuhelua ammattiosaston jäsenten sekä työpaikan päättävien elinten kanssa. Vaikuttamista. Ammattiosaston tehtävä on toimia jäsenten palvelusuhteen ja työolojen parantamiseksi. Meillä on iso talo ja sen vuoksi koen, että ammattiosaston hallituksessa tulee olla jäseniä kaikilta tulosalueilta. Edunvalvonnan lisäksi ammattiosaston hallitus järjestää jäsenille erilaisia koulutus- ja tiedotustoimintaa jäseniltojen muodossa, huolehtii tiedottamisesta ja tarjoaa virkistystoimintaa - matkoja ja jäsenetuja.  Pallo on teillä. Rohkeasti vaan ehdokkaaksi!

Tulevaisuuteen on katsottava toiveikkaana. Työmarkkinakierrokset käynnistyvät ja haastetta piisaa. Talouskasvu on hyvin maltillista ja tästä johtuen sama viesti kiirii. Koskaan ei saada mitään korotuksia, kun kuntatalous on ahdingossa. Sote-alalla puhutaan kuitenkin jo osaajapulasta, jota ei ratkaista koulutuksella vaan sillä, että työolosuhteet ovat kunnossa ja palkat kohillaan.  Tehyn ja Superin ajamaa palkkaohjelmaa tarvitaan ehdottomasti ja omaa sopimusta. Harmillista on, että nykyiset työehtosopimukset sopimukset päättyvät eriaikoina ja kevään neuvottelijat neuvottelevat yksin. Toisaalta tämä luo haastetta maamme hallitukselle, koska työrauha on aina jostakin kulmalta auki.  Tavoitteita neuvottelukierrokselle luodaan parhaillaan ja niistä kuulemme piakkoin. Jalat maassa on mentävä eikä pidä luoda liian korkeita illuusioita. Meidän tulee muistaa, että meillä on sopimukset voimassa 31.3.2020 asti. Emme siis lakkoile joulu-tammikuussa, kuten talossamme liikkuva sitkeä huhu kertoo. Palataan keväällä tarvittaessa työtaistelutoimiin, jos järjestön neuvottelijat sitä tukea meiltä tarvitsevat.

Syksyn mittaan järjestämme jäsenillemme niin viihde- kuin asiapitoista ohjelmaa jäseniltojen merkeissä. Kohta tulee infoa pikkujoulustakin.  Syyskokous pidetään 14.11.2019 Sokos Hotel Arinan kokoustiloissa, Kauppakeskus Valkeassa. Ilmoittautuminen on alkanut.  Tervetuloa kokoukseen.

Nautitaan syksyn aurinkoisista päivistä ja pimentyvien iltojen hämystä!

- Outi Puoskari, puheenjohtaja Tehy PPSHP
outi.puoskari ät ppshp.fi
p. 0400 145 707

15.9.2019


 

Vastuuvapauslauseke: Kunkin bloggaajan kirjoituksessaan esittämät mielipiteet ovat hänen omiaan, eivätkä välttämättä edusta ammattiosastomme toimijoiden tai jäsenten kantaa erikseen tai kollektiivisesti.