Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Työaikapankki


 • nimimerkki

  Aoh

  10.4.2013 klo 18:26
  Hei Juha!
  nyt on epätietoisuutta siitä, kuinka monta tuntia saa olla työaikapankissa plussilla tai miinuksilla. Mistä löydän ohjeet kyseiseen aiheeseen . Miten olikaan suunniteltu, että plussa-tunteja pitäisi ottaa pois. Onko talon tasolla yhteneväiset ohjeet tähän työaikapankkiin.
  yt. täältä työn tiimellyksestä

 • JUHA HONKAKOSKI

  10.4.2013 klo 18:51
  Moro Aoh.

  Työaikapankin saldot voivat olla +115 ja -24 tuntia. Työaikapankki sopimus löytyy niin PPSHP:n intranetistä, HKK:sta, kuin ihan täältä ao 707:n sivuilta, kohdasta tiedotteet. Lisäksi jäsensivujen puolella on diaesitystä aiheesta.

  Eli tämä sopimus ohjaa työaikapankin käyttöä, mutta lopulliset tavat, kuten pankkivapaiden antamisesta jne. syntyvät luonnollisesti jokaisessa työsyksikössä omanlaisiksi ja niinhän se pitääkin olla, koska työyksiköt ovat erilaisia. Tietenkin tavat pitävät olla sopimuksen raamien sisällä.

  t Juha, plm

  http://ao707.tehy.fi/@Bin/1256358/Paikallinen+virka-+ja+ty%C3%B6ehtosopimus+ty%C3%B6aikapankista+.pdf

 • nimimerkki

  Oys

  1.8.2013 klo 22:26
  Hei,

  onko työaikapankin käyttö päätetty lopettaa OYS:ssä elokuussa 2013 ja minkä vuoksi?

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  6.8.2013 klo 09:03
  Moro.

  Olen kyllä lomalla vielä, joten viimeistä tietoa minulle ei toki ole..., sillä jos sijaiseni ja / tai ao:n hallitus on päättänyt noin tehdä, MUTTA Heinäkuun alussa ei minulla tullaisesta mitään tietoa eikä meillä saati työnantajalla ollut tuon suuntaisia tavoitteita.

  Mistähän tällainen juttu on saanut alkunsa?

  Juha Honkakoski, lomaileva plm...

 • nimimerkki

  AO pj

  9.8.2013 klo 12:38
  Hei

  ammattiosaston hallitus ei ole lopettanut työaikapankkia! Minuakin kiinnostaa, että mistä tällainen huhu on lähtenyt liikkeelle?

  Arja Tunturi
  Tehy ao 707 pj.

 • nimimerkki

  Merja Lausmaa, plm sijaistaja, alueluottamusmies OPTA, AO vpj

  13.8.2013 klo 21:18
  Hei
  Kyllä nyt on perätön huhu liikkeellä. Nimimerkki Oys mistä kuulitkaan huhun, niin katkaise siltä siivet oitis. Kuten lomaileva plm ylempänä mainitsee, Ei ammattiosaston hallitus kuin työnantajakaan ole esittänyt tavoitteena lopettaa ko sopimusta.

 • nimimerkki

  eija kärkkäinen

  19.1.2015 klo 14:24
  TILANNE:
  Minulla on sairaslomatodistus tästä päivästä klo 00.00.00 -> ja samalla pankkivapaa.
  Soitin lähityönantajalle ja ilmoitin asiasta. Hän ilmoitti että minulla pitää olla sairaslomatodistus edellisestäkin päivästä, jotta tunnit palaavat pankkiin. Nyt kävisi näin että tämä päivä menisi sitten "omakustannusindeksillä". Huominen palautuu pankkiin.
  Nyt seuraa kysymys: Onko minulta mennyt jotain hukkaan tai tullut jonkin asteen väärinymmärrys, koska olen käsittänyt että jos sairastuu KESKEN PANKKIVAPAAN niin tunnit menettää. Mulla saiartaminen alkaa vuorokauden alussa, kuten yllä kerroin. Lähipäällikkö vetoaa Titania-tiimiin. Mitä sanoo Juha?

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  19.1.2015 klo 14:44
  Moro.

  Onko ko. sairasloma todistus päivätty, eli kirjoitettu tänä päivänä, vai eilen? Eli oletko sairastunut todistuksen mukaan tänään, vai aikaisemmin?

  Pankkivapaan palautumisesti takaisin pankkiin sairastumisen vuoksi noudatetaan aikaprioriteettiä. Eli milloin lääkäri / muu terveydenhuollon ammattilainen on todennut sairauden / työkyvyttömyyden. Jos se on tapahtunut ed päivänä, kun pankkivapaa olisi, palautuu pankkivapaa takaisin pankkii, mutta jos se todetaan samana päivänä, kuin pankkivapaa olisi, menettää ko. vapaan, mutta sitä päivää ei merkitä palkkahallintojärjestelmään sairaspäivänä, eli se ei vaikuta ns. 60 päivän vuosittaiseen sairasmäärään.

  Juha Honkakoski, plm

 • nimimerkki

  eija kärkkäinen

  19.1.2015 klo 14:48
  Lisäys edelliseen. Mulla sairastaminen alkaa vuorokauden alussa, kuten yllä kerroin. Todistus on haettu kyll'ä ed. päivänä ja syy sellanen ettei voi alkaa juuri klo 00.00 (influenssa). Mutta tyhmä kai olin kun en pyytänyt todistusta myös eiliselle vapaa päivälle. Aattelin ettei tartte vaikka olis kyllä menny samaan hintaan ;). Minun kuulema pitää hakea todistus siitä eilisestäkin jos haluan saada tämän päivän pankkiin takasin...

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  19.1.2015 klo 14:51
  Jos sairastuminen on todistuksella katsottu alkaneen eilen, eli sairastodistus on päivätty eiliselle päivälle, niin silloin pankkivapaan tulisi palautua takaisin pankkiin. Millään klo ajalla ei ole merkitystä. Yleensä sairaslomatodistus tulee kirjoittaa sairaspäivin mukaan, ei työpäivien mukaan. Suositan keskustelemaan asiasta vielä esimiehen kanssa ja tarvittaessa aluelm:nsä kanssa.

  Juha Honkakoski.

 • nimimerkki

  eija kärkkäinen

  19.1.2015 klo 15:40
  Asia järjestyksessä, mutta onko näin että jos todistus on päivätty ed. päivänä niin pankkivapaa palautuu... jos samana niin ei??? Haluaisin vain täsmä tietoa vastaisuuden varalta. Ja onko se oikeasti Titania josta tämä on kiinni vai esimiehestä joka sen sinne syöttää. Työnantajamme eri alueilla on erilaiset käytännöt.. tämän tiedän!

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  20.1.2015 klo 09:44
  Hei.

  Edelleenkin lähtötilanne on aikaprioriteetti. Kumpi on tullut ensi, sairastuminen vai pankkivapaa. Jos sairastuminen on todettu pankkivapaata edeltävänä päivänä, palautuu pankkivapaa takaisin pankkiin. Jos sairastuminen on todettu pankkivapaa päivänä, jää pankkivapaa sairastumisen alle ja työntekijä menettää sen.

  Syynä tähän on yksinkertaisesti pankkivapasta olevan paikallisen työehtosopimuksen määräykset. Edelleen suositan sinua olemaan yhteydessä alueluottamusmieheesi tai ammattiosaston hallituksen jäseniin, jotka voivat ottaa asiaa puheeksi alueellasi., työnantajan edustajien kanssa, jos tässä on jotain ongelmaa sinun alueellasi.

  yt

  Juha Honkakoski, plm

 • nimimerkki

  Työaikalyhennys

  26.5.2015 klo 09:31
  Menetänkö työaikalyhennyksen kokonaan jos siirryn 8h työpäivästä tekemään 7,5h tai 7h työpäivää?

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  26.5.2015 klo 09:36
  Hei.

  Kysymys ei nyt ihan aukea? Jos tarkoitat uusia jaksotyömääräyksiä, niin edelleenkin työnantaja vastaa työvuorosuunnittelusta ja ne suunnitellaan toiminnan tarpeesta lähtöisin ja jaksotyöajassa työvuoron pituus voi olla 4 - 10 tuntia. Alle neljän tunnin työvuoro edellyttää työntekijän toivetta tai toiminnallista perustetta. Yli 10 tunnin työvuoro meillä vaatii aina tt:n suostumuksen. Säännöllinen työaika ei muutu miksikään, vaan se on edelleenkin jaksotyössä 114:45 / kolme viikkoa.

  Juha Honkakoski, plm TEHY PPSHP

 • nimimerkki

  Epätietoinen

  3.10.2016 klo 12:59
  Hei!
  Entä jos koko viikko on pankkivapaita ja sairastut esim maanantaina ja haet sairaslomaa. Maanantain tunnit menee "omasta pussista" mutta saatko pankkitunnit takaisin tiistaista eteenpäin?

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  3.10.2016 klo 13:43
  Hei. Kyllä näin menee. Eli jos sairastuminen todetaan maanantaina, jää pankkivapaat sairastumisen alle ja ne ns menettää, mutta tiistaista eteenpäin pankkivapaat palautuvat takaisin pankkiin.

  t. Juha Honkakoski, plm Tehy ppshp

 • nimimerkki

  Työaikapankkiinko?

  28.12.2016 klo 12:42
  Terve!
  Haluaisin vielä tarkennuksen työaikapankki-asiaan. Jos aloitan tilanteesta 0h pankissa ja seuraavassa listassa otan pankista 3h eli saldo -3h. Jos sitten jatkossa teenkin jossain vaiheessa ylityötä 3h, onko työaikapankkini saldo tämän jälkeen 0 vai 1,5h (1:30) plussalla? Kertaantuuko tunnit vaikka pankki miinuksella?

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  16.1.2017 klo 14:03
  Hei.

  Pahoittelen, että vastaus on viipynyt...

  Eli lyhykäisyydessään vastaus on, että saldosi on 1,5 tuntia.

  Kuvaamassa tilanteessa lähdet siitä, että jakson alkaessa pankkisaldo on -3 tuntia. Jakson päättyessä on muodostunut vastaavasti kolme tuntia ylityötä, eli esim. siten, että ylityöraja on ollut 114:45h/ 3 vkoa ja toteumassa on ollut tunteja + 3, eli 117:45, eli on muodostunut kolme tuntia ylityötä, jotka korottuvat 50%, kun ne menee aikana maksuun tai pankkilaisella työaikapankkiin (3h x 150% = 4,5h). Joten -3h + 4,5 = 1,5h.

  Pankkisaldo ja jakson toteumat elävät täysin omaa elämää eikä pankkisaldolla ole mitään tekemistä jakson toteuman tuntien kanssa. Toteuman plussat ja miinukset menevät pankkiin, jos näin on tt päättänyt.

  Juha Honkakoski, plm TEHY PPSHP
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Työaikapankki