Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Äitiysvapaalta osittaista työaikaa tekemään


 • nimimerkki

  Taina

  9.12.2014 klo 13:38
  Hei!
  Äitiysvapailta töihin osittaista tekemään, 30h/viikko. Kun tätä marraskuussa suunniteltiin ja haettiin, keskusteltiin työnantajan kanssa saanko 4-päiväisen viikon vai lyhennetyn työpäivän. Itse toivoin 4-päiväistä viikkoa. Sain lyhennetyn työajan. No lasten hoitoajat sovittiin yms. asiat laitettiin kuntoon ajatellen tätä lyhennettyä työaikaa. Työt pitäisi alkaa tammikuussa. Nyt työnantaja haluaakin minun tekevän 4-päiväistä viikkoa ja toivoo että alkaisin vääntää juuri sovitut lasten hoitoajat taas uusiksi. Hieman ärsyttää. Saakonäin tehdä? Sopimus työajoista oli suullinen ja alustavat ajat oli lähetetty mulle sähköpostilla. Mitkä on minun oikeudet työntekijänä? Joustaa vai pitää kiinni siitä mikä ensin oli sovittu?

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  9.12.2014 klo 14:26
  Hei.

  Työsopimuslaki lähtee siitä, että osittaisesta hoitovapaasta, sen tuntimäärästä, työajasta jne, sovitaan työntekijän ja työnantajan välillä. Jos asiasta ei päästä sopimukseen ja työntekijällä on oikeus osittaiseen hoitovapaaseen, on osittaisuus ns. 30h/ vkoa ja 6h / pv.

  Näkisin, että jos olette sopineet asian ja se on todennettavissa sähköpostilla, on se pitävä sopimus. Toisaalta jos työnantaja kieltää tämän sopimuksen, on työsopimuslain tulkinta ratkasitavissa viime kädessä käräjäoikeudessa. Jotta sinne ei tartte, suositan sinua Taina ottamaan yhteyttä omaan alueluottamusmieheesi, jotta hän voisi olla kaverina keskustelussa työnantajan edustajan kanssa.

  Juha Honkakoski, plm TEHY PPSHP

 • nimimerkki

  Taina

  9.12.2014 klo 17:39
  Kiitos paljon nopeasta vastauksesta!
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Äitiysvapaalta osittaista työaikaa tekemään