Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Miksi nyt?


 • nimimerkki

  Lepu

  6.5.2015 klo 08:50
  Hei,

  kiitos eilisestä 5.5 jaksotyöaikauudistusillasta. Jouduin lähtemään hieman aiemmin, liekö keskustelitte tässä esille tulevasta asiasta vai ei. Olisin halunnut tietää työaikauudistukselle hieman laajempaa perspektiiviä. Miksi keskusjärjestö päätti työaikauudistuksesta *juuri nyt tähän saumaan*, kun valtakunnan politiikassa ovat sekä mystinen yhteiskuntasopimus että työllisyys- ja kasvusopimus (jatko) avoinna olevia kysymyksiä?

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  6.5.2015 klo 11:02
  Hei ja kiitos "Lepu" palautteesta ja kiitoksista.

  Jaksotyöuudistusta on neuvoteltu jo vuosikymmeniä. Vuoden 2011 TES:iin sovittiin, että jaksotyöjärjestelmää uudistetaan ja pilotoidaan, ennenkuin lopulliset määräykset saadaan kattavaksi. Voimassa olevaan TES:iin taas sovittiin lopulliset määräykset. Tätä ei ole päättänyt keskusjärjestö, vaan KVTES:n sopijaosapuolet, Tehy yhtenä heistä.

  Toisin sanoen jaksotyöuudistus alkoi jo paljon ennen, kuin mikään yhteiskuntasopimus, hallitusneuvottelut (eduskuntavaalien 2015 tulokset) tai kasvusopimus tms. oli tiedossa. Toisaalta kaikki uudistukset, jotka parantavat työntekijöiden tilannetta ovat oikeita ja oikealla paikalla, periaatteella, parempi myöhään, kuin ei lainkaan ;)

  Juha Honkakoski, plm

 • nimimerkki

  Lepu

  11.5.2015 klo 09:47
  Kiitos miellyttävästä vastauksesta! Totta tuokin, mitä kirjoitit. Valmistella pitää, voimaansaattamisen aika voi vaihdella. Vaan onhan tuota terveydenhuollossa montaa asiaa "valmisteltu" (=vetuloitu) jo vuosikymmeniä. Näistä jokainen tietää vaikkapa terveydenhuollon rahoittamiseen ja järjestämiseen liittyvän uudistamistyön tai vaikkapa sähköisen keskusarkiston perustamisen. Erilaisia valmisteluja riittää terveydenhuollossa yllinkyllin ilman käyttöönsaattamistakin...Voi olla hyväkin, että jotain eletään loppujen viimeksi todeksikin.

  Jaksotyöuudistuksessa on työntekijän kannalta hyvää josko sitten joitain huonompiakin kohtia. Tämäkin lienee selvä ja normaali asia, kun uudistuksia tehdään. Jostakin on joustettava, jotta jotakin saadaan. Sitä kuulua konsensusta :)

  Eduskuntavaalien aikataulu Suomessa on ollut tiedossa jo lähes sata vuotta muutamia pokkeuksia lukuunottamatta. Työelämäuudistuksen tarpeet jo ainakin 2011 vuodesta (laskusuhdanne). Mutta ehkä tässäkin kyse on työntekijän luottamuksesta: niillä henkilöillä, jotka edustavat työntekijän etuja, on ja täytyy olla pelisilmää ja vainua, miten uudistusten käyttöönotto ja voimaansaattaminen ajoitetaan. Ei ole oikein muuta mahdollisuutta kuin luottaa siihen, että pelisilmä on kohdillaan ja ratkaisuilla on ajoituksensa ja logiikkansa. Tämä asia vain käväisi mielessäni ja siksi kysäisin. Mutta hyvä näin. Kohta aletaan sitten kokeilemaan "uutta työaikaa". Kiitos vastauksesta!

« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Miksi nyt?