Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

TYövuorot


 • nimimerkki

  Eija

  26.8.2016 klo 19:37
  Lasten päivystykseen on alkukesästä liitetty Klo 24 jälkeen PTH päivystys. Lasten päivystyksessä on klo 21.30 jälkeen vain yksi sairaanhoitaja. Järjestelmä on tähän asti toiminut hoitajien joustaessa iltavuoron pidennyksellä 0,5-2 tuntiin. Nyt kuulin että on alettu suunnittelemaan työvuoroja joissa ilta+vuoro jatkuisi puoleenyöhön päivystyksen ruuhkan selvittämiseksi. Onko luvallista suunnitella tälläisia iltayövuoroja neuvottelematta henkilökunnan ja hk:n edustajan kanssa? Työntekijät ovat ihmeissään ja osin kauhuissaankin, koska työmatkat vaikeutuvat. Julkiset eivät kulje ja pyöräily yöllä ei välttämättä ole turvallista. Kaikkihan sen tietää...

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  29.8.2016 klo 08:01
  Hei.

  Lähtötilanne on, että työvuorosuunnittelu kuuluu työnantajan direkto-oikeuden piiriin. Työntekijä myy aikaansa työsopimuksella korvausta vastaa työnantajalle ja antaa samalla työnantajalla oikeuden suunnitella tuota aikaa. Työnantajan tulee noudattaa KVTES:n määräyksiä sekä työaikalakia. Se, että työvuoro kestää esim. puoleen yöhön, ei ole työehtosopimuksen tai lain tai määräysten vastaista. Työnantajan ei sinällään tarvitse neuvotella henkilökunnan kanssa, mutta työnantajan tulee kuitenkin kuulla henkilöstöä / henkilöstönedustajia, jos he muuttavat jotain periaatteita, miten suunnittelevat työvuoroja.

  Henkilöstö voi pyytää asian käsittelyä PPSHP ky:n edustuksellisen yhteistoimintaohjeistuksen mukaisesti esim. työpaikka kokoukseen tai olla yhteydessä aluelm:een, jotta hän nostaa asian keskusteluun.

  Työnantajan vastuulla ei ole henkilöstön työmatkakulkeminen, mutta hyvä työnantaja huomioi näitäkin asioita, vähintään siinä mittakaavassa, kuin se on toiminnan suunnittelun kannalta mahdollista.

  T Juha Honkakoski, plm TEHY PPSHP

 • nimimerkki

  Eija

  29.8.2016 klo 23:52
  Kiitos Juha. Täytyy sanoa että olet kyllä hyvä. Osaat asiasi. Vastaus oli niin helppolukuinen ja ymmärrettävä että ei jäänyt mitään epäselväksi.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
TYövuorot