Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Silmälasit rikki,työkykyinen?


 • nimimerkki

  Sokko

  10.10.2016 klo 07:24
  Hei! Silmälasit hajosivat yllättäen tänä aamuna kun olin pyyhkimässä niistä likaa. En näe ilman laseja ollenkaan enkä omista vara laseja tai piilareita.
  Työnantajani sanoi että kun en tänään töihin pääse on otettava päivä loma päiväksi tai palkattomaksi! Mutta enhän ole lähihoitajana kotihoidossa autoa ajavana ja insuliinia pistävänä työkykyinen? Eikö päivän voisi ottaa sairaslomaksi?
  Ajokortissanikin lukee että on käytettävä laseja ajaessa. Niin lomaksiko tää päivä nyt lasketaan että makaan sokeena kotona odottaen että optikko liikkeet aukeaa ja ehkä saan lasini kuntoon...?

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  10.10.2016 klo 07:53
  Hei.

  Todennäköisesti olet KVTES:n piirissä, kun toimit kotihoidossa? KVTES:n 5.luku, 1.§, 1.mom sanoo, että viranhaltijalla/työntekijällä on oikeus saada virka-/työvapaata (sairaslomaa), jos hän on sairaudesta, vammasta tai tapaturmasta johtuvan työkyvyttömyyden vuoksi estynyt hoitamasta virkaansa/työtänsä. En ole lääkäri, mutta äkkiseltään tuntuisi, ettei kuvaamasi tilannetta voida ainakaan suoraan katsoa edellä mainituksi työkyvyttömyyden syyksi. Edelleen en oikein usko, että työnantaja hyväksyisi tuossa tilanteessa omailmoitusta, joten työkyvyttömyys tulisi esittää lääkärin tms todistuksella.

  Näkisin, että tuon tilanteen voisi sopia lomapäiväksi, jos työnantaja on siihen suostuvainen, tai sitten tuollaista tilannetta varten voisi saada pakottavan syyn perusteella palkatonta työvapaata.

  Juha Honkakoski, plm Tehy PPSHP

« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Silmälasit rikki,työkykyinen?