Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Virkavapaalla lähihoitajan toimesta, nyt sairaanhoitaja


 • nimimerkki

  Flower80

  26.5.2017 klo 07:31
  Olen tällä hetkellä virkavapaalla lähihoitajan toimesta ja teen sairaanhoitajan sijaisuutta.

  Jos esimerkiksi sairaanhoitajan sijaisuus loppuu 31.8 ja jäisin lomalle 1.9 alkaen (loma on kertynyt sh-sijaisuuksia tehden jo viimevuodesta) niin silloinhan jäisin lomalle lähihoitajan toimesta. Maksettaisiinko minulle loma-ajan palkka lähihoitajan palkan vai sairaanhoitajan palkan mukaisesti?

  Tai jos irtisanoudun lähihoitajan toimesta 1.9 alkaen niin maksetaanko minulle silloin lomapäivistä palkka sh: vai lh:n mukaan? Vai pitääkö minun irtisanoutua jo 31.8 sh:n sijaisuutta tehdessä, että maksettaisiin sairaanhoitajan palkan mukaisesti?

  Mietin vain, että kumpi olisi rahallisesti kannattavampi? Lomia on kuitenkin kertynyt siihen mennessä jo 22 päivää.

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  29.5.2017 klo 11:36
  Hei.

  Vastaan yleisellä tasolla tähän. Eli vuosiloma-ajan palkka maksetaan pääsääntöisesti lomallelähtöhetken mukainen varsinainen palkka, korotettuna siyl-lisällä, jos lomanmääräytymisvuonna on työaikaan kuulunut epämukavan työajankorvauksia. Eli tämän mukaan, jos jäät vuosilomalle lähihoitajan tehtävästä, maksetaan lähihoitajan varsinainen palkka.

  Pääsääntö muuttuu, jos lomanmääräytymisvuoden aikana tai päätyttyä, ennen vuosilomalle jäämistä, on työaikaprosentti muuttunut oleellisesti, niin tällöin vuosiloman palkkana maksetaan lomallelähtöhetken varsinainen palkka kerrottuna lomanmääräytymisvuoden työaikaprosentilla.

  Puhut tuossa irtisanoutumisesta, niin näkisin, että tässä on oleellista se, että mistä tehtävästä oikeasti irtisanoutuu, sillä lomakorvaus, palvelussuhteen päättyessäkin maksetaan varsinaisen palkan perusteella. Eli päättyykö palvelussuhde sairaanhoitajan tehtävästä vai lähihoitajan tehtävästä.

  Jos haluat tähän tarkempaa selvyyttä, omalta kohdaltasi, niin suositan olla yhteydessä omaan alueluottamusmieheesi tai työpaikkasi henkilöstöpalveluun, jossa voivat katsoa asian tarkemmin, sinun tiedoillasi. Haasteena tuossa irtisanoutumisessa on se, että määräaikaisesta palvelussuhteesta voi olla vaikea irtisanoutua, ellei asiaa pysty sopimaan tai työsopimukseen ole erikseen kirjattu määräaikaisen palvelussuhteen irtisanomisaikaa.

  t Juha Honkakoski, plm TEHY PPSHP
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Virkavapaalla lähihoitajan toimesta, nyt sairaanhoitaja