Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Sairaspoissaolo keikkalaisena


 • nimimerkki

  707

  4.8.2017 klo 09:42
  Onko niin, että ulkopuolisena keikkalaisena sovittuihin työvuoroihin jos sairastuu, niin ei saa peruspalkkaa niinkuin saapi jos on määräaikasena/kokoaikasena työntekijänä?

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  7.8.2017 klo 09:30
  Hei.

  Työsopimuslain mukaan työsuhde alkaa oikeuksineen ja velvollisuuksineen vasta, kun varsinaisesti on aloittanut suorittamaan työtä, eli mennyt fyysisesti työpaikalle. Jos keikkaa katsotaan uutena työsuhteena, niin se ei ole alkanut, jos sovittuun keikkavuoroon ei pääse esim. sairastumisen vuoksi paikalle. Näin ollen ko. sairastuminen ei oikeuta palkalliseen korvaukseen.

  Ainoa porsaanreikä näissä keikkailuissa voisi olla se, että jos on tehnyt useita keikkoja, lyhyin katkoksin (Työsopimuslaki 1.luku, 5.§), jolloin ko. keikkavuoroa ei katsottaisikaan uudeksi työsuhteeksi, vaan voimassa olevaksi työsuhteeksi, jolloin henkilö voisi olla TSL:n tai TES:n mukaisesti oikeutettu sairasloma-ajan palkkaan.

  Jos olet tehyläinen, niin suositan olemaan juuri sinun tilanteesta yhteydessä Tehyn edunvalvonnan päivystykseen tai aluetoimistoon, jolloin he voivat kanssasi katsoa yllämainitut asiat.

  t Juha Honkakoski, plm TEHY PPSHP
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Sairaspoissaolo keikkalaisena