Eduskuntavaalit

Muutosvoimaa eduskuntavaaleihin

 

Suomen perustuslain mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontuva eduskunta. Eduskuntaan kuuluu 200 kansanedustajaa.

 

Nyt vaaleissa valittavien kansanedustajien on keskityttävä sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamiseen. Eduskuntaan tarvitaan roppakaupalla todellista muutosvoimaa. Äänestä siis tehyläistä!

 

Tehy PPSHP esittelee omat ehdokkaansa näillä sivuilla. Ilmoita ehdokkuudestasi ao707@tehy.net kuvan kera!

Lue lisää Tehyn eduskuntavaalisivustolta: https://www.tehy.fi/eduskuntavaalit

TEHY PPSHP JÄSENIÄ EHDOKKAANA EDUSKUNTAVAALEISSA 2023: (päivitetty 15.3.2023)


(Ehdokkaat ovat aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan. Mukana ovat kaikkien puolueiden ehdokkaat, jotka ovat halunneet esittelynsä tänne - lista ei siis välttämättä ole täydellinen.)

Tuula Ala-Aho

sairaanhoitaja, vara-työsuojeluvaltuutettu OYS
aluevaltuutettu Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

 

Äänestysnumero 20
SDP
Oulu

tuula-ala-aho.com

Olli Kohonen

 

sairaanhoitaja, FM, OYS psykiatria

Äänestysnumero 120

Vas.
Oulu

Olen 42-vuotias perheenisä ja puoliso Oulusta. Toimin Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuuston jäsenenä ja sen 3. varapuheenjohtajana. Oulun kaupunginvaltuustossa olen 1. varavaltuutettu. Olen myös Vasemmistoliiton puoluevaltuuston jäsen.

Koulutukseltani olen siis sairaanhoitaja (AMK) ja filosofian maisteri viestinnästä. Työpaikka löytyy OYS:n aikuispsykiatrian puolelta mieliala- ja syömishäiriöosastolta, tällä hetkellä olen hoitovapaalla, joskin jonkin verran olen keikkaillut

Sydäntä lähellä ovat politiikan ohella juokseminen, jalkapallointoilu niin katsomossa kuin pojan joukkueen joukkueenjohtajana ja geokätköily perheen kanssa.

Politiikassa olen ollut mukana eri muodoissa yli 15 vuotta ja osaamista on valtakunnan tasolta kuntatasolle. Tunnen arjen rajutkin haasteet ja reaaliteetit muun muassa työni kautta, mutta myös sen miten valta toimii sen korkeimmissa kammareissa. Olen aktiivinen ja osaava vaikuttaja ja merkittävin saavutukseni on se, kuinka laitoin aluille Vesi on meidän -kansalaisaloitteen, jonka tiimoilta eduskunta päätti yksimielisesti estää vesihuollon yksityistämisen.

Politiikassa minulle tärkeää ovat mielenterveyteen ja koulutukseen liittyvät kysymykset, mutta myös työelämän haasteet ovat äärimmäisen tärkeitä, kuten myös perheiden palvelut ja tuki. Erityisen tärkeää on huolehtia jatkossa hoitoalan vetovoiman parantamisesta ja alan kunnianpalautuksesta. Ei riitä, että viime syksynä saatiin asiallinen työmarkkinaratkaisu, vaan tätä työtä on tehtävä pitkään ja pieteetillä

Toivon myös, että mahdollisimman monen äänestäjän mielestä Olli on OK näissä vaaleissa!  

Kotisivut: www.ollikohonen.fi
Facebook https://www.facebook.com/ollikoovaltuustoon 
Twitter @kohonenolli