Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Kesälomalla työskentely


 • nimimerkki

  Ahkera

  18.2.2013 klo 13:05
  Saako kesäloman (tai muun loman esim.talviloma) aikana olla toisen työnantajan palveluksessa saman alan töissä?

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski, plm

  19.2.2013 klo 17:30
  Moro.

  Vuosiloman aikana voi toki työskennellä toisen työnantajalla, mutta samalla, ei edes toisessa työyksikössä, ei voi Sen kieltää vuosilomalaki. Meidän PPSHP:n työsopimusmallin mukaan työntekijän tulee kuitenkin tehdä työnantajalle sivutoimi-ilmoitus, jota varten on työnantajalle ihan erillinen lomake olemassa, mutta työnantaja ei voi työsopimuslain mukaan tätä kieltää. Työsopimuslain mukaan ainoastaan ns. kilpaileva toiminta on kielletty, eli esim. tarkoittaa sitä, että nokian insinööri ei voi lomalla tai vapaalla työskennellä Applella.

  t Juha Honkakoski, plm

 • nimimerkki

  Kusti

  9.6.2013 klo 23:03
  Olen kuullut,että jos vuosiloman aikana menee töihin työnantajalle,joka vuosiloman on myöntänyt. ja jos tapahtuu esim. työtapaturma lomalla tehdyssä työssä,niin mistään ei saa korvauksia.

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  13.6.2013 klo 21:46
  Hmmm... Tätä asiaa pitännee konsultoida työsuojelun ammattilaisilta, joiden alaan nämä työturvallisuusasiat kuuluvat, mutta lähtötilanne on kuitenkin, että vuosilomalla on kielletty työskentelemästä työnantajalla, jolta on vuosilomalla. Lisäksi on huomioitava, että se työnantajanedustaja, joka antaa työntekijän työskennellä vuosilomalla, voi joutua itse myös sanktioitavaksi.

  Mutta tarkistetaan tuo työtapaturmavakuutus. Äkkiseltään uskoisin, että se on kuitenkin voimassa, mutta varmasti en osaa sanoa.

  t Juha Honkakoski, plm

 • nimimerkki

  Miksi ei?

  29.7.2014 klo 23:01
  Vanha vuosilomalaki kielsi työnteon http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/kumotut/1973/19730272#P14

  mutta voimassa olevasta laista en löydä kohtaa joka työnteon kieltäisi.
  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2005/20050162

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  12.8.2014 klo 09:04
  Kannattaa katsoa uuden vuosilomalain rangaistussäännökset, 38.§ ja 1. kohta :) Eli vuosilomalla olevan työntekijän pitäminen työissä on edelleen kiellettyä ja rankaistavaa.

  En ole katsonut ko. lain hallituksen esityksestä, että miksi vanhan lain 14.§ on jätetty pois. Mahdollisesti se on nähty tarpeettomana kirjauksena, viitaten tuohon uuden lain 38.§.

  t Juha Honkakoski, plm

 • nimimerkki

  Hali

  10.5.2016 klo 20:11
  Miten on jos työnantaja hälyyttää työntekiän keskenlomas töihin! Onko pakko suostua? Ja mitkä on korvaukset siitä jos menee töihin? Eikä loma ole lomaa??

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  11.5.2016 klo 08:27
  Hei.

  Työnantaja EI voi velvoittaa työntekijää vuosiloman aikana töihin mistään syystä. Itseasiassa vuosilomalain 38.§ sanoo, että työnantaja tai työnantajan edustaja, joka pitää työntekijää vuosilomala töissä, tulee tuomita vuosilomalain rikkomisesta sakkoon. Virkasuhteisella on hieman eri tilanne. Virkasuhteinen voidaan määrätä vuosilomalla töihin, kun syynä on virkasuhteisen julkisen vallan käyttö.

  Juha Honkakoski, plm TEHY PPSHP

 • nimimerkki

  Milja

  1.8.2019 klo 13:01
  Mielenkiintoista. Eli laki ei kiellä työskentelyä vuosiloman aikana, KUN se lähtee työntekijän omasta aloitteesta?

 • Juha Honkakoski

  1.8.2019 klo 13:09
  Hei.

  Kyllä vuosilomalaki lähtee siitä ajatuksesta liikkeelle, että palkansaaja EI työskentele vuosilomansa aikana, vaan on lomalla. Kannattaa huomioida, että kyseinen lainsäädäntö on tehty palkansaajan turvaksi, myös häneltä itseltään.

  Juha Honkakoski, plm TEHY PPSHP

 • nimimerkki

  Annu

  22.3.2021 klo 16:24
  "Kyllä vuosilomalaki lähtee siitä ajatuksesta liikkeelle" Laki ei perustu ajatuksiin, vaan laissa joko sanotaan asia tai sitten sitä ei sanota. Ei kannata antaa vääristynyttä ja väärää kuvaa asiasta.

 • nimimerkki

  Maija

  5.10.2021 klo 19:38
  miten on nykyisin lomalla työskentely ja kesken loman palaaminen töihin.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kesälomalla työskentely