Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Hälytysraha


 • nimimerkki

  Iiris

  25.8.2016 klo 07:29
  Jos työntekijä jää oman työvuoronsa jälkeen jatkamaan osastolla työtä yli 4 tuntia eli siis tässä tapauksessa iltavuoro jatkuu yövuoroksi yli klo 2, niin onko oikeutettu hälytysrahaan vaikka ei tule saman päivän suunniteltuun iltavuoroon?

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  25.8.2016 klo 07:51
  Hei.
  Paikallisen sopimuksen mukaan hälytysraha maksetaan, kun jatkaa tai aikaistaa työvuoron alkua tai loppua vähintään neljä tuntia työnantajan tarpeesta. Jos vaihdetaan työvuoroa työnantajan tarpeesta siten, ettei työsuojelulliset näkökulmat muuten toteudu, kuten vuorokausilepo, maksetaan normaalisti hälytysraha. Edelleen, jos työntekijä kutsutaan vapaalta töihin työnantajan tarpeesta, maksetaan hälytysraha. Jos työntekijä laittaa vapaalta töihin tulemisen ehdoksi jonkin haluamansa vapaan, ei hälytysrahaa makseta, koska työntekijä saapi korvauksena joustamisestaan tahtomansa vapaan.

  Edelleen työnantajan = esimiehen = kutsujan tms, tulee kertoa työntekijälle, kun muutoksesta sovitaan, että oikeuttaako tilanne hälytysrahaan.

  Jos tässä nimenomaisessa tilanteessa on jotain epäselvyyttä, lähesty omaa alueluottamusmiestäsi, jotta asiaa saadaan selvyys.

  Juha Honkakoski, plm TEHY PPSHP

 • nimimerkki

  Päivi

  16.11.2016 klo 10:06
  "Jos työntekijä laittaa vapaalta töihin tulemisen ehdoksi jonkin haluamansa vapaan, ei hälytysrahaa makseta, koska työntekijä saapi korvauksena joustamisestaan tahtomansa vapaan"

  Onko tämä nimenomaan niin että vapaalta tuleva pyytää johonkin vp:n ja saa sen niin ei silloin saa häl-rahaa? Entä jos työnantaja tarjoaa ylimääräiseen työvuoroon tulevalle johonkin vapaata saman tien? Tai ko vapaa "katsotaan jos järjestyy tai onko mahdollista antaa listalla myöhemmin" eli ei pystytä osoittamaan tietylle päivälle ja sitten saa vp joskus myöhemmin niin ei saa häl.rahaa?
  Käytäntönä ollut että jos vp voidaan osoittaa jonnekin kun kysytään työvuoroon, ei häl.rahaa saa. • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  16.11.2016 klo 12:20
  Hei.

  Tämä on nimeenomaan niin, että työntekijä suostuu ja sopii vastaavan vapaan. Itse näen tilanteen juuri siten, että työntekijä ilmoittaa haluamansa vapaan ja saa sen, ei hälytysrahaa makseta. Mikään ei tietenkään estä tilannetta, jossa valveutunut esimies tarjoaa jotain vapaata ja työntekijä haluaa saman vapaan korvautena. Eli pointti on juuri se, että ta ja tt sopivat asian ja tt:lle kelpaa se korvaukseksi joustamisestaan. Molempia ei voi saada.

  Jos on sovittu hälytysrahan maksamisesta, jostain tt:n joustamisesta, niin se ei ole este siihen, että jakson kuluessa ta esittää jotain vapaata, ajatellen tt:n hyvinvointia tms. Pakottaa ta ei voi, ellei heillä ole muutokselle (vapaalle) perustetta ja se, että tunnit ovat toteumassa menossa yli, ole peruste muuttaa vahvistettua työvuoroluetteloa. Tämä tilanne ei vie jo sovittua hälytysrahaa pois.

  Jos teillä on tuon kaltainen ongelma, että ta osoittaa yksipuolisesti jonkun vapaan ja ei makseta hälytysrahaa, kannattaa olla yhteydessä ko. tilanteesta omaan alueluottamusmieheen, asian selvittämiseksi.

  Juha Honkakoski, plm

 • nimimerkki

  Maarit

  7.4.2021 klo 13:43
  Jos ta soittaa päivää ennen ja pyytää vuoronvaihtoja siten että aloitan yövuorot toisena vapaapäivänä no niin kuuluuko saada hälyraha? Eli ilmoitus tullut ajoissa mutta aloitan yöt vp.

 • nimimerkki

  Kutsuraha/haittakorvaus

  28.7.2021 klo 19:18
  Hei. Suostuin perumaan palkattoman vapaani kun yksi työntekijä irtisanoi itsensä. Listalla on edelleen näkyvillä minun palkaton ja esimieheni palaa lomilta 2.8, sijaistan myös häntä. Saanko kutsu/häly/haittarahan tästä aloituksesta. Työvuorot la, su ja ma. Tältä ajalta saan ehkä syyskuussa hyvityksen peruspalkkaan ja lisiin. Olisi kohtuullista saada tästä joustosta viikonlopun (la) ainakin hälytysraha75€

 • nimimerkki

  mia

  20.10.2021 klo 16:28
  Hei

  Jos työnantaja on 3vko:n listalla hälyttänyt 3 kertaa töihin, ja hälytysrahan perusteet täyttyvät. Maksaako työnantaja kaikista hälytysrahan vai onko hälytyksille max rajaa joita voidaan tehdä?

 • nimimerkki

  Heli

  25.11.2021 klo 10:30
  Hei!
  Minut hälytettiin iltavuoroon aiemmin. Vastaava sh soitti aamulla että rokotuksia pilaantuu pian. Tulin töihin rokottamaan kaksi tuntia ennen työvuoron alkua. Vastaava lupasi minulle hälytysrahan koska olin joustava asiassa. Esimies otti hälytys rahan pois. Kumpi oli oikeassa?
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Hälytysraha