Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Työvuoron alkaminen tai päättyminen kesken yövuoron, kuljetus.


 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  18.10.2018 klo 13:04
  Moikka kaikille.

  TEHY PPSHP:n fasebookissa on tullut kuulemani mukaan kysymyksiä tähän asetukseen: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1996/19960869

  Itse en ole facebookissa, joten en voi vastata siellä kysymyksiin, joten vastaan täällä.

  Eli tämä asia on vanha, vuodelta 1996 oleva asetus, joka syystä tai toisesta ei ole tullut vastaan niin itsellenikään, kuin PPSHP ky työnantajalle, joten siinä mielessä tilanne on uusi meillä.

  Olemme käyneet pääluottamusmies palavereissa asian tiimoilta syksyn aikana keskustelua työnantajan kanssa ja meidän työnantaja ei tule tekemään tähän mitään yleisohjetta. Eli emme saa sovittua tähän mitään perusperiaatetta, joten menetelkäämme seuraavasti:

  Jos työntekijälle on suunniteltu työvuoro, joka on alkamassa tai päättymässä työaikalain yötyöaikana, eli kello 23-06 välisenä aikana eikä työntekijällä ole mahdollista kulkea työmatkoja normaalein tavoin, kuten julkisilla tai omalla autolla, tulee työntekijän kertoa asiasta esimiehelle. Esimiehen tulee ratkaista ongelma, eli joko muuttaa työvuoroa tai järjestää kuljetus, esimerkiksi antaa työntekijän käyttöön taksikortti.

  JOS esimies ei ala asiaa ratkaisemaan, työntekijän kannattaa olla yhteydessä omaan luottamusmieheensä, joka alkaa selvittämään asiaa ja vaatii asiasta ns. casetapauksena työnantajalta kiireelliset neuvottelut, jotta ko. asetuksen määräykset huomioidaan.

  Uskomme vahvasti, että yhdenkin oikean tapauksen kautta voidaan asiaan neuvotella ja sopia toimivat pelisäännöt.

  Kannattaa huomioida, että tämän asetuksen tarkoituksena ei ole automaattisesti se, että työnantaja järjestää kuljetuksia työhön/työstä pois, jos työntekijällä on aidosti mahdollisuus kulkea normaalein tavoin, kuten on aikaisemminkin kulkenut.

  Tarvittaessa suositan jäseniämme olemaan yhteydessä asian tiimoilta luottamusmiehiin.

  t Juha Honkakoski, pääluottamusmies TEHY PPSHP
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Työvuoron alkaminen tai päättyminen kesken yövuoron, kuljetus.