Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Palkan pieneneminen


 • nimimerkki

  Eläkeläissairaanhoitaja, keikkalainen

  6.5.2019 klo 11:19
  Olen ollut eläkkeellä reilu 2 vuotta. Palvelua Oys: ssa vuodesta 1976 kesästä lähtien. Koko ajan eläkkeelle päästyäni olen tehnyt keikkaa entisellä erityisalueellani useita vuoroja kuukaudessa.
  Palkkani on sh- kk- palkka 2 palvelulisällä + määrävuosilisä.
  Jo viime kesänä meinattiin laskea palkkaa, mutta osastonhoitajamme sai pidettyä sen ennallaan omalla osastolla keikkaillessa. Toisella talon osastolla keikkaillessa palkka ilmeisesti laski jo silloin.
  Nyt keväällä 1.4.19 lähtien vakihenkilökunnan tehtäväkohtaisten palkkojen tarkistuksen yhteydessä meidän eläkeläiskeikkalaisten palkkaa laskettiin reilusti. Vakihenkilökunta saanut korotusta suurinpiirtein samanverran.
  Ymmärrän kyllä, että ammattitaitomme ruostuu tietenkin pikkuhiljaa, kun emme käy koulutuksissa enää eikä meillä ole erityisvastuualueita hoidettavanamme.
  Olen minäkin kyllä uusinut iv- lääkeluvan alkuvuodesta 2019, jotta voin työskennellä vielä sairaanhoitajana
  Oys: ssa, samoin elvytyskoulutukseen olen halunnut päästä ja se järjestyykin viikon päästä.
  Oys: ssa on muitakin eläkeläiskeikkailjoita kuin minä.

  Periaatteessa vain harmittaa tuo meidän työn arvostuksen aleneminen palkan myötä. Kyllä työkokemus on rautainen mielestäni vieläkin, vaikka kokopäiväisesti emme työskentelekään työyksikössä.
  Joustavuus sijaistyöhön lähtemiseen on kohtuullisen korkea. Kysyn vain Teiltä edunvalvonta- asioissa toimivilta, onko tuo palkanlaskeminen luvallista, asiallista?Sairaanhoitajan palkka on muutenkin jälkijunassa ollut kautta aikojen. Ylihoitajako tässä on ollut asialla? Osastonhoitaja ja apulaisosastonhoitaja kyseisellä osastolla ovat sitä mieltä, että palkka ei saisi laskea. Korotusta emme niinkään ole vailla, mutta motivaatio keikkatyön tekemiseen laskee kyllä tällaisten tapausten myötä reilusti. Ilmeisesti Oys ajaa eläkeläiskeikkailijoita tällä tavalla pois tieltä pärjäämään sillä pienellä eläkkeellä.
  Kuulun Tehyyn eläkeläisjäsenenä ja olen maksanut vuosimaksun.

 • Juha Honkakoski

  6.5.2019 klo 11:38
  Hei.

  Kuten täällä sivuillamme laajasti kerrotaan, tapahtui hoi030 tehtävien osalta tänä keväänä niin palkkarakenteen, kuin työnvaativuuden arvioinnin muutos. Enää ei arvioida henkilöä, kuinka hän suoriutuu tehtävästään, vaan tehtävää, jota tehdään, riippumatta, kuka sitä tehtävää tekee. Kaikilla keikklaisillakin on oleellista tietää, mitä tehtävää hän tulee tekemään ja on luonnollista, että paljon keikkaileva eläkeläinen luultavimmin tekee vaativampaa tehtävää, kuin ensi kertaa keikkaa tekevä. Sinullakin on keikkalaisena oikeus saasa tehtävänkuva, jota keikkalaisena kulloinkin keikalla teet.

  Lisäksi on hyvä huomioida, että työkokemuslisät säilyvät normaalisti ja meidän paikallisen sopimuksen mukaan jo ansaittu määrävuosilisä säilyy, kun palvelussuhteiden välissä ei ole yli kolmen kuukauden katkeamaa. KVTES:ssa tuo häivyy samantain, jos palvulussuhteessa on päivänkin katkeama.

  t Juha Honkakoski, plm Tehy PPSHP
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Palkan pieneneminen