Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Määräaikaisia sopimuksia sopimusten perään OYS. ssa


 • nimimerkki

  Katja

  8.10.2019 klo 12:16
  Hei. Olen vuodesta 2015 ollut samalla osastolla töissä, eri pituisia määräaikaisia sijaisen sopimuksia olen tehnyt. Missä se raja ja kohtuus menee noiden määräaikaisten sopimuksien kirjoittamisessa? Yksikössämme odotellaan taas toimien aukeamista ja hakuprosessia.

 • Juha Honkakoski

  9.10.2019 klo 09:23
  Hei.

  Työsopimuslaki lähtee siitä, että määräaikaiselle työsopimukselle tulee olla lainmukainen peruste. Mm. sijaisuus voidaan katsoa perusteeksi, MUTTA toisaalta laki määrää, että määräaikaisuudella ei saa paikata jatkuvaa työvoiman tarvetta. Nämä tarkastellaan aina yksittäistapauksina ja käytännössä esim. sijaisuusperusteisesti määräaikaisena yli 3-4 vuottakin ollut on oikeuskäytänteissä järkeään katsottu paikaavan lain vastaisesti työvoiman tarvetta.

  Meillä on TehyPPSHP:n luottamusmiehille jäseniemme osalta prosessi, jota noudatetaan aina, jos jäsen niin haluaa. Eli jäsenen tulee toimittaa oma palvelustodistus alueluottamusmiehelle, sähköpostin liitteenä. Hän tekee sen pohjalta määräaikaisuusselvityksen nimittävälle viranhaltijalle, hoitotyön osalta ylihoitajalle. Selvityksen pohjalta arvioidaan onko kyseessä lain mukainen määräaikaisuus ja toisaalta se, että paikkaako ko. henkilö jatkuvaa työvoiman tarvetta. Jos, niin lm tekee työnantajalla välittömän neuvonpitopyynnön, jonka tarkoituksena on löytää neuvotteluteitse asiana ratkaisu, tai jos sitä syystä tai toisesta löydy, saada erimielisyys aikaiseksi, jonka pohjalta jäsen voi pohtia asian viemistä Tehy ry:n kautta käräjäoikeuteen.

  t Juha Honkakoski, plm Tehy PPSHP
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Määräaikaisia sopimuksia sopimusten perään OYS. ssa