Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Alin palkkataso


 • nimimerkki

  Kokematonko?

  22.1.2020 klo 22:16
  Hei! Takana 12v työkokemusta ja uutena työntekijänä OYS:sissa. Eli en ole ennen talossa työskennellyt. Minulle ilmoitettiin että saan alinta mahdollista sh palkkaa koska olen uusi työntekijä. Tämä kuulostaa jotenkin epäreilulta kun kokemusta on kuitenkin jo pitkään alalta. Onko ihan mahdollista tämmöinen?

 • Juha Honkakoski

  23.1.2020 klo 11:14
  Hei.

  Kvtes:n piirissä tehtäväkohtainen palkan tulee perustua tehtävän vaativuuteen ja sitä mittaamaan on jokaisella työnantajalla tullut tehdä tehtävän vaativuuden arviointijärjestelmä, eli tva-järjestelmä. Myös oys:ssa on tällainen, niin hoi040 (lähihoitajat yms.) ja hoi030 (sairaanhoitajat yms) hinnoitteluiden tehtävissä. Meidän tva:n mukaan, jokainen henkilö on ns kiinnitetty johonkin tehtävänkuvaukseen (= kirjallinen kuvaus tt:n tehtävästä), joka on arvioitu ja sen tva taso = tehtäväkohtainen palkka määritelty, erillisen kaksikantaisen palkkatyöryhmän toimesta.

  Eli sinun kannattaa kysyä esimieheltäsi, että mitä tehtävänkuvaa teet ja miten ko. tehtävänkuvaus on arvioitu. Tämä tieto sinun on saatava. Jos tuon tiedon saannissa tulee haasteita, suositan olemaan yhteydessä sinun tehyläiseen alueluottamusmieheen, joka voi auttaa tiedon saannissa. Jos mielestäsi et tee ko tehtävänkuvaa, tulee selvittää, mitä tehtävänkuvaa mielestäsi teet ja selvittää, mihin tasolle ko. tehtävänkuvaus on taas arvioitu. Tässäkin voi lm olla apuna.

  Eli automaattisesti työkokemus määritä tehtäväkohtaista palkkaa, vaan se, mitä tekee ja mille tasolla se on määritelty.

  T. Juha Honkakoski, plm Tehy PPSHP
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Alin palkkataso