Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Sijaisen tilalle uusi sijainen


 • nimimerkki

  Sijainen

  29.4.2020 klo 16:14
  Hei, olen toiminut sairaanhoitajan sijaisena samalla osastolla reilu vuoden, sen aikana olen tehnyt monta eri pituista määräaikaista työsopimusta. Minulla on nyt päättymässä määräaikainen työsopimus osastolla ja sijaisen tarve on edelleen. Sain tietää, että osastolle on nyt palkattu uusi sijainen määräaikaiseen työsuhteeseen, joka on pidempi kuin mikään minun kirjoittamani työsopimus. Minulle ei tarjottu sitä sijausuutta eikä minulle ole nyt jatkoa tiedossa. Onko tässä toimittu laillisesti? Eikö minulle olisi pitänyt tarjota kyseistä sijaisuutta ensin?

 • Juha Honkakoski

  29.4.2020 klo 16:26
  Hei.

  Sinällään lainsäädäntö ei määrää sitä, että työnantajan tulee tarjota uutta sijaisuutta pisimpään määräaikaisena olleelle työntekijälle. Toisaalta työnantajan tulee lähtötilanteessa käyttää samaa määräaikaisuutta, kun sama tarve on olemassa. Eli ilman perustetta ei saisi ottaa saamaan sijaisuuteen eka toista ja sitten toista henkilöä töihin. Toisinsanoen määräaikainen sopimus tulee tehdä niin pitkäksi aikaa, kuin määräaikaisuuden tarve on olemassa.

  Työsopimuslaki lähtee aina siitä, että määräaikaisuus tulee olla poikkeus ja sille tulee olla aina peruste ja lisäksi määräaikaisuudella ei saa paikata jatkuvaa työvoiman tarvetta. Tämä tarkastellaan aina yskilötilanteena. Tästä johtuen kehoitan sinua lähestymään suoraan omaa aluelm:stä, esim. sähköpostilla.

  t. Juha Honkakoski, plm Tehy PPSHP
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Sijaisen tilalle uusi sijainen