Kysy pääluottamusmieheltä!

« aihelistaan

Listan vapaat


 • nimimerkki

  IhR

  24.6.2020 klo 14:55
  Täydellä listalla kuuluu olla se kuusi vapaata 3 vkon jaksolla. Kun esimies menee muuttamaan suunniteltuja ja vahvistettuja yövuoroja, niin tästä johtuen vapaat 3 vkon listalle jäävät viideksi, niin kuudes vapaa otetaan pankkitunneista. Onko tämä laillista toimintaa? Tämän jälkeen esimies puhuu ns. piilivapaasta kun tekee vain yhden yksittäisen yön, vaikka itse olet siig´hen suunnitellut kakasi ja saanut tunnit täsmäämään oikein listalle. Eikä ollut ensimmäinen kerta tämä, kun näin toimitaan:(

 • nimimerkki

  Juha Honkakoski

  6.7.2020 klo 06:14
  Hei.

  KVTES:n perusajatus on, että viikkoa kohdin on viisi työpäivää ja kaksi vapaata. Jaksotyössä tämä luonnollisesti voi jakaantua jakson aikana niin, että vapaita ei joka vko ole kahta, mutta viikkolepomääräykset tulee toteutua. Tämä on perusajatus, josta voi toki poiketa perusteesta, koska jaksotyössä ei ole määritelty säännöllistä päivittäistä tai viikottaista työaikaa.

  Työaikapankkisopimus, joka on siis paikallinen työehtosopimus työaikakorvausta jne muuttamisesta ajaksi ja säästämisestä sekä pitämisestä, on määritelty, että työnantaja voi jaksoa kohdin tasoittaa tunteja 0-8. Jos sovitaan erikseen pankkivapaita, on niiden arvo a 8 tuntia ja se annetaan ylimääräisenä sekä kokonaisena vapaapäivänä.

  Eli jos pankkivapaa on tuon 0-8 tuntia ja se ei ole sovittu pankkivapaa, voi sillä ns hoitaa tuon kuudennen vapaan työaikajaksoon. Oleellista on, että siinä on laskennallisesti se kaksi vapaata / viikko.Sinällään on sama, että laittaako tuon 0-8 tunnin pankkivapaan johonkin työpäivän perään, ja sitten laittaa kuudennen vapaan normi vapaana, vai tekeekö sen niin, että kuudes vapaa on ko. pankkivapaa.

  t. Juha Honkakoski, plm

 • nimimerkki

  ...

  10.7.2020 klo 17:35
  Hei. Eli tarkoitatko että työnantaja voi käyttää pankkivapaita täyttämään kuudennen vapaan listalla ilman työntekijän suostumusta? Jos ei kuuluisi pankkiin niin kuitenkin saisi sen 6 vapaata, eikä kuudes vapaa tulisi itse ”tienatuista” tunneista? Eli työaikapankkiin ei periaatteessa kannata edes kuulua vaan ottaa lisät rahana ?‍♀️

 • nimimerkki

  Vapaa-aikakorvaus

  13.7.2020 klo 10:23
  Jos ei kuulu pankkiin ja tekee kolmivuorotyötä, eikös työnantaja voi käytää siihen vastaavaan vapaaseen vapaa-aikakorvausta eli et saa rahaa vaan saat "ylimääräistä" vapaata? Itsellä ainakin ennenkuin kuuluin pankkiin tuli usein juuri yöntyön vapaa-aikakorvauksena tuota tasausta eikä niitä rahana saanut silloinkaan. Ymmärtääkseni KVTESsissä ei missään lue, että työntekijää saa itse valita, annetaanko korvausta rahana vai aikana vai onko tämä muuttunut?

 • nimimerkki

  Pankkiiri

  13.7.2020 klo 23:21
  Mutta ei yötyöaikahyvityksiä saa käyttää muodostamaan normaaleja vapaapäiviä? En ole ainakaan missään siihen törmännyt, vaan yötyöaikahyvityksistä on annettu ns. ylimääräinen vapaa tai tasattu tunteja jos lista jää vajaaksi. Kyllä 6 vapaata on vähintään silti ollut. Kun kuulostaa että jos kuuluu pankkiin, voi listassa olla vain 5 v-merkittyä vapaata ja kuudes on otettu pankista, josta on otettu näkemäni mukaan myös esim. 12 tuntia päivälle!?!
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Listan vapaat