Tiedote liittyen muutoksiin Pohteen tehyläisille

11.10.2023


Pohteen työpaikoilla tapahtuu ja suunnitellaan tällä hetkellä monenlaisia muutoksia. Näillä muutoksilla voi olla vaikutuksia työtehtäviisi tai työskentelypaikkaasi. Meneillään on järjestämissuunnitelman toimeenpanoon liittyviä yhteistoimintaneuvotteluja työntekijöiden kanssa sopimalla, tuotannolliset- ja taloudelliset yhteistoimintaneuvottelut (ns. TUTA YT  menettely) joidenkin ammattiryhmien ja tehtävien osalta sekä muita työtehtäviin ja työskentelypaikkaan liittyviä muutoksia eri toimialueilla.

 

Kun sinulle esitetään muutoksia tehtävänkuvaasi tai työskentely-yksikön osalta suunnitellaan muutoksia (esim. kulkemista toiselle paikkakunnalle), ole aktiivinen ja selvitä asiasta lisää esihenkilöltäsi. Onko kyseessä tilapäinen siirto vai pysyvä? Millä perusteella tehtävämuutosta/siirtoa suunnitellaan? Milloin on suunniteltu muutosajankohta?

 

Jos muutos ja sen vaikutus työsuhteen ehtoisi mietityttää, ota yhteyttä oman alueesi luottamusmieheen. Luottamusmiehesi auttaa selvittämään mitkä muutokset ovat sellaisia mihin työnantajan yksipuolinen työnjohto-oikeus ulottuu ja mihin muutokseen tarvitaan sinun suostumuksesi. Näiden asioiden selvittäminen edellyttää työsopimuksesi tarkistamista sen osalta mihin olet sitoutunut voimassa olevalla työsopimuksellasi. Joissakin tilanteissa työnantajan suunnitteleman muutoksen toteuttaminen edellyttää laajempaa yhteistoimintamenettelyä.

Tarkista, että sinulla on oma työsopimuksesi tallessa. Työsopimus on tärkeä paperi, ja se on hyvä pitää tallessa koko työsuhteen ajan. Työsopimus määrittää, voiko työnantaja muuttaa esimerkiksi työtehtäviäsi tai työntekopaikkaasi. Lähtökohta on, että työsopimuksella sovittuja tai pitkään jatkuneen käytännön kautta vakiintuneita ehtoja ei voi yksipuolisesti muuttaa. Jos työnantaja ilmoittaa yksipuolisesti muutoksista, ota yhteyttä luottamusmieheesi. 

 

Pohteen alueen Tehyn luottamusmiesten yhteystiedot löydät, alueittain löydät täältä. Ota yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse. 


Tehyn Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen ammattiosastot