ESIHENKILÖILTA 14.3.2024 klo 16:30
Ravintola Rauhala, Mannenkatu 4, Oulu

Aloitamme illan ruokailulla klo 16:30

17:15 ajankohtaista edunvalvonnasta, pääluottamusmies Jukka Kanto
17:45 eettinen kuormitus esihenkilötyössä, erikoistutkija Eveliina Korkiakangas, työterveyslaitos
18:45 Miten tyhjentää mieli ja hallita stressiä vaikeissa tai kuormittavissa tilanteissa? Kognitiiinen lyhytterapeutti Kirsi Annika, Vahva Olo
19:45-20:00 mahdollisuus keskustella luottamusmiesten kanssa
20:00 tilaisuus päättyy
 

Ilmoittautumiset 1.3.2024 mennessä alla olevalla lomakeella.

Eettinen kuormitus esihenkilötyössä

Oletko kohdannut esihenkilötyössä tilanteita, joissa et ole ollut varma mikä olisi oikea tapa toimia?  Tai oletko joutunut tilanteeseen, jossa olet joutunut, esimerkiksi kiireestä johtuen, toimimaan organisaation tai omien arvojesi vastaisesti?

Oletko tuntenut, että et ole pystynyt tekemään työtäsi esihenkilönä riittävän hyvin esimerkiksi työhyvinvointijohtamisen näkökulmasta? Kyse voi olla eettisestä kuormituksesta.

Sosiaali- ja terveysalalla eettistä kuormitusta ei ole mahdollista kokonaan poistaa, mutta sen hallintaan on olemassa keinoja. Esihenkilö kohtaa työssään päivittäin haasteita myös työhyvinvointijohtamisen näkökulmasta. Useiden vaatimusten ja työtehtävien keskellä voi tuntua, että työhyvinvointijohtamiselle ei ole riittävästi aikaa ja mahdollisuuksia. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan yhdessä – tässäkin kohtaa pätee sanonta ”jaettu kuorma on keveämpi kantaa”.

Miten tyhjentää mieli ja hallita stressiä vaikeissa tai kuormittavissa tilanteissa? Mitä voimme tehdä häiritseville tunteille? Kuinka vapaudumme psyykkisestä stressistä?

Sisäinen tyyneys ei ole useinkaan yksinkertainen asia. Voimme kuitenkin opetella mielenhallintaa niin, ettei kaoottinen sekamelska päämme sisällä ota meitä täysin valtaansa. Erilaiset mielikuvaharjoitukset ovat loistava työkalu ja arjen taito, kun mieli käy helposti ylikierroksilla.

Harjoitellaan yhdessä ohjatusti muutaman yksinkertaisen mielikuva- ja mindfulnesstyyppisen harjoituksen avulla, miten voimme helpottaa oloamme tunnevaltaisessa tai stressaavassa tilanteessa. Toivottavasti saat kohtaamiseltamme mukaan stressinhallintaan edes yhden sinulle sopivan työkalun. Tästä voit jalostaa itsellesi omaa mieltäsi tyynnyttävän arjen taidon itsenäisesti lisää harjoittelemalla.